Undersökningar

Visste du att synen förändras hela livet? Vissa perioder lite mer, till exempel under skoltiden och efter att man har fyllt 40. Eftersom vi använder synen mycket och intensivt kan vi vinna mycket på att ta hand om våra ögon. Då är det viktigt att kontrollera synen regelbundet. Även små förändringar på dina värden kan göra skillnad på både skärpa och synkomfort. 

Synundersökning

Det viktigaste och mest grundläggande då det gäller din ögonhälsa. Både medicinskt, funktionsmässigt och för att få fram dina synvärden. Denna grundliga tjänst är någonting vi är stolta över och vi tar betalt för vår kunskap och tid.

På en synundersökning kontrollerar optikern bland annat din synskärpa, ditt synfel, syn- och ögonfunktioner, ögonhälsa, ögontryck och slutligen en ordination. Vid behov skickar vi remiss till din ögonläkare eller ortopist. Din optiker har mycket kunskap om allt som gäller dina ögon, så fråga gärna om det är något du undrar över. 

Ögonhälsoundersökning

Förutom det som görs vid en synundersökning, mäter vi också synfältet och fotograferar dina ögonbottnar.  På denna undersökning ser vi djupare in i ögat än vid en traditionell synundersökning. Det gör att vi kan upptäcka tidiga förändringar eller tecken på ögonsjukdomar, som tillexempel glaukom (grön starr) eller förändringar i gula fläcken. 

Tryck- och synfältsmätning

Om du har glaukom (grön starr) nära i släkten och har passerat 40 år så rekommenderars du att göra en tryck- och synfältsmätning varje år för att hinna hitta tidiga förändringar och kunna sätta in snabb behandling. En obehandlad glaukom leder till permanenta synfältsbortfall, alltså delvis eller så småningom total blindhet. 

Linskontroll

Att bära kontaktlinser är frihet för många linsbärare. Kontaktlinsbärande ställer även högre krav på att du regelbundet kontrollerar dina ögon. Inte bara för att få rätt styrkor utan kanske det viktigaste, att vi kan ha koll på din ögonhälsa. 

När optikern tittar på dina ögon i sitt microskop, syns det hur själva ögat och vävnaden mår. En långvarig syrebrist känns ingenting för dig, men kommer att bli problematisk för ögat och leda till komplikationer på sikt. Ett lätt skavsår på hornhinnan kan vara svårt att känna, men kan bero på att linsen inte längre sitter riktigt bra och kan med lite otur ge infektioner. Så boka tid 1–2 gånger/år beroende på linssort. 

Linstillpassning

Är du sugen på kontaktlinser? En linstillpassning innebär att vi indersöker ditt synfel och väljer kontaktlinstyp efter dina förutsättningar. Vi lär dig allt om hantering, hygien, förvaring och så vidare.

Torra ögonundersökning

Har du torra, röda, irriterade, grusiga eller svidande ögon och upplever detta som ett problem? Allt detta kan vara symptom på det vi enkelt kallar torra ögon, och som egentligen betyder att det finns någon typ av problematik med tårfilmen eller tårfilmsproduktionen.

Många av dessa symptom blir inte bättre av vanliga ögondroppar, men det finns andra åtgärder att ta till och mer skräddarsydda droppar att ordinera beroende på orsaken till problemen. Båda våra optiker har gått flera utbildningar i just torra ögon och kan göra en bedömning och eventuellt en åtgärdsplan som är riktade mot just dina symptom. 

Bli BrilliantKund hos oss!

Om du blir BrilliantKund hos oss på Greens Optik kan du köpa glasögon, linser och solglasögon utan att behöva betala hela summan på en gång. 

Om du eller någon familjemedlem plötsligt skulle behöva nya glasögon slipper du oroa dig för en för stor engångskostnad, som kanske till och med gör att du skjuter upp köpet till nästa månad, trots att dom behövs nu. 

Bli BrilliantKund hos Greens Optik så har du ett konto för glasögon till dig och hela familjen. 

Vill du veta mer? Klicka här!