Solglasögon

Denna underbara accessoar! Ett sätt att uttrycka sin stil, att ta ut svängarna och våga i både färg och form. Solglasögon har idag blivit ett statement och utbudet är oändligt.

Solglasögon är dessutom väldigt viktigt om du vill skydda dina ögon från UV-strålning. 

Viktigt för ögonhälsan

Att våga samtidigt som du kan gömma dig bakom helmörka, shadade eller svagt tonade glas känns tryggt för många. Finns det någon annan viktig aspekt i att använda solglasögon? Absolut!

Den heter UV-strålning. Så fort vi vistas utomhus utsätts vår hud och således även våra ögon för UV-ljuset som kommer från solen. Att skydda ögonen från det skadliga ljuset som benämns som UVA-och UVB-strålning är mycket viktigt. Samtidigt som det är viktigt att skydda sig mot UV-ljus finns det också strålar från solen som vi behöver, i form av D-vitamin. D-vitaminet är nödvändigt för både ett starkt skelett och för ett välfungerande immunförsvar. Lösningen är solglasögon.

Att ta på sig ett par solglasögon så fort man vistas utomhus, är det bästa för dina ögon.

Många tror att det bara behövs då solen är framme, men UV-ljuset är tillräckligt skadligt även under en mulen dag så på med dina snygga shades oavsett väder. Det viktigaste är att du använder ett par solglasögon med 100%-tigt UV-skydd. Genom att köpa solglasögon hos din optiker kan du säkerställa att detta krav är uppfyllt.

Här nedan kan du läsa om två typer av glas man kan välja att använda i sina solglasögon. 

POLARISERANDE GLAS

I polariserande glas finns ett filter som stänger ute och tar bort reflexer och bländning av solljus. Filtret gör också att din syn blir klarare, ger skarpare kontraster och bättre färgåtergivning. På det hela, du får mindre ansträngda ögon.

FOTOKROMATISKA GLAS

Fotokromatiska glas anpassar sig automatiskt  efter förändrade ljusförhållanden. Glaset reagerar på UV-ljus och justerar sig så att den optimala mängden ljus når dina ögon. Det är en blandning mellan glasögon och solglasögon kan man säga. 

Glöm inte UV-skyddet!

Kvalitetssolglasögon ger i jämnförelse med enklare solglasögon bättre kontrast och gör att du kan se klarare och skarpare genom glasen. Polariserat glas ger precis som våra andra solglasögon 100% UV-skydd, och är perfekt för dig som kör bil eller är mycket på vattnet eller i snön, då de tar bort störande reflexer och ger en bättre kontrast.

Bli BrilliantKund hos oss!

Om du blir BrilliantKund hos oss på Greens Optik kan du köpa glasögon, linser och solglasögon utan att behöva betala hela summan på en gång. 

Om du eller någon familjemedlem plötsligt skulle behöva nya glasögon slipper du oroa dig för en för stor engångskostnad, som kanske till och med gör att du skjuter upp köpet till nästa månad, trots att dom behövs nu. 

Bli BrilliantKund hos Greens Optik så har du ett konto för glasögon till dig och hela familjen. 

Vill du veta mer? Klicka här!

Välkommen in i vårt vardagsrum!

Gå med i vår Gästklubb. En klubb med mervärde och omtanke. Skicka oss din e-postadress så mejlar vi, högst en gång i månaden, ut det senaste inom glas, bågar, kontaktlinser och annat spännande som händer på Greens Optik.